Animaatioita pelimoottorilla

Pelimoottorien käyttö animaatiotuotannossa mullistaa alan. Se tarkoittaa nopeampaa ja joustavampaa tuotantoa sekä edullisempia hintoja.

Pelimoottori hyötykäyttöön

3D-animaatio on mainio tapa havainnollistaa ja tehdä näkyväksi asioita ja tuotteita, joita ei voida kameralla kuvata. Se soveltuu erinomaisesti vaikkapa toimintaperiaatteen esittämiseen tai esitellä tuote, joka on vasta suunnittelupöydällä. 3D-tuotantoa on kuitenkin pidetty työläänä ja kalliina, mallinnus on vaatinut paljon työtunteja ja renderöinti valtavasti laskentakapasiteettia. Renderöintifarmissa saattoi olla tietokoneita yli 100 kpl. Viime vuosina tilanne on kuitenkin muuttunut radikaalisti.

Pelimoottori mullistaa animaatiotuotannon

Tietokonepelien toteutuksessa pelimoottoreita on käytetty jo vuosia ja nyt ne ovat yleistyneet myös 3D-animaatioiden toteutuksessa. Pelimoottorissa kuvien ja videoiden renderöinti tapahtuu joko kokonaan tai lähes reaaliaikaisesti. Laskentaan ei tarvita järeitä renderöintiyksiköitä vaan kuvia voidaan laskea jopa kannettavalla tietokoneella.

Työnkulkuun pelimoottorin käyttö tuo valtavasti lisää joustavuutta ja nopeutta. 3D-kuvien ja animaatioiden valot, varjot ja heijastukset näkee samalla kun työtä tekee, kun aiemmin oli odotettava valmiin kuvan renderöintiä. Virheet voi korjata heti ja lisäksi voi luovasti ja nopeasti kokeilla eri vaihtoehtoja. Asiakas saa esikatseluun lopullisen tasoisia versioita, jolloin kommentointi ja toiveiden esittäminen on paljon helpompaa kuin aiemmin.

Tehokkaammin ja monipuolisemmin

Pelimoottorissa yhdistyy näyttävä visuaalisuus ja koodiin perustuvat toiminnallisuudet. Kerran rakennetusta 3D-maailmasta voidaan tuottaa stillkuvia, animaatioita sekä toteuttaa interaktiivinen peli vaikkapa verkkoympäristöön. Animaatiot ja 3D-kuvat voidaan joustavasti toteuttaa asiakkaan omista suunnittelumalleista. 

Pixtellin animaatiotuotannot toteutetaan Unreal Engine -pelimoottorilla. Kysy tarjousta animaatiotuotannosta tai tuotekuvista tästä.

© Copyright 2024 Pixtell - All Rights Reserved

Drag and Drop Website Builder